неделя, 10 май 2009 г.

Здравен хороскоп – 11-17 май 2009



През тази седмица фазата на Луната позволява оперативните намеси. Но Меркурий е ретрограден, а по време на ретрограден Меркурий не се препоръчват операции, независимо от фазата и зодиакалния знак на Луната. Вероятността да се извърши повторна ревизия е много голяма. Ако операцията не може да се отложи, избягвайте планови операции между 11 и 13 май включително на белите дробове, бронхите, гръкляна и трахеята. От 14 май Меркурий отново е в знака Телец – ретрограден, поради което не се препоръчват операции на гърлото и сливиците, на щитовидната жлеза, на склерата, ретината и зрителния нерв на очите.

По време на намаляваща Луна се свалят по-лесно килограми, ако искате да намалите теглото си без крайно гладуване. Единственото условие е да не преяждате, да вечеряте до 18 часа и да пиете повече чай и минерална вода, които разграждат по-лесно мазнините и очистват токсините от организма.

Луната на 11 и 12 май е в знака Стрелец – намаляваща. През тези дни се забраняват операциите на черния дроб, тазобедрените стави и седалищния нерв, артериите, както и донорство.
реклама
Желателно е да се избягват кръвопреливането и кръвопускането, поради по-трудното съсирване на кръвта. Дните са подходящи за лечебно-профилактични процедури, свързани с изброените органи. Активно спортуващите да не натоварват прекалено кръста и краката си.

На 11 май Луната прави квадратура със Сатурн. Този аспект влияе неблагоприятно на емоционалното състояние и може да предизвика депресивни състояния, а при болните хора да има обща отпадналост. Най-уязвими на този ден са родените през вторите декади на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

На 12 май Луната прави квадратура с Уран. Най-силно ще бъде влиянието на този предизвикателен аспект за родените през третите декади на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Може да се почувствате по-раздразнителни, затова е добре да сдържате емоциите и гнева си, защото ще се отрази негативно на нервната ви система. На този ден сте склонни и към безразсъдни постъпки. Шофирайте трезви и не превишавайте скоростта, за да не претърпите злополуки. Избягвайте спречкванията. От 8:55 до 16:08 часа Луната е без курс. По време на Луна без курс съществува реална опасност от инциденти. Важните решения отложете за след 16:30 часа и си подсигурете спокойствие. Работа в опасна обстановка – режещи машини, взривоопасни вещества и други през тези часове е нежелателна.

На 13 и 14 май Луната е в знака Козирог. През тези дни се забраняват операции на гръбначния стълб, костите и ставите. Дните не са подходящи за вадене на зъби, както и извършване на лумбални пункции за изследване на цереброспинален ликвор. Дните са благоприятни за лечение и профилактика на костната система и ставите, масажи за премахване на блокажи по тялото, изчистване на зъбен камък, дълбинно почистване на кожата.

На 13 май Луната прави съвпад с Плутон и квадратура с Венера. При родените в първите декади на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог са възможни главоболия и безсъние, ендокринни смущения, болки в ставите и зъбите, маниакални състояния. Тези аспекти могат да предизвикат още сексуални проблеми и бактериални инфекции. Избягвайте случайните полови контакти и конфликтите.
Венера е в съвпад с неподвижната звезда Алгениб от съзвездието Пегас. Възможни са наранявания, съпроводени със силни кръвотечения и септични състояния. Да се предпазват изброените по-горе знаци (виж 13 май) и най-вече родените на 30 март, 1 юли, 2 октомври и 31 декември.

На 14 май Луната прави квадратура с Марс. Този аспект обикновено предизвиква главоболия и нервни напрежения, които да ви подтикнат към невъздържаност в емоциите. Ако на 13 май не сте взели мерки срещу септични състояния, то на този ден вече може да има и покачвания на температурата, вследствие на гнойни възпаления. При хипертониците са възможни покачвания на кръвното налягане. Пийте редовно предписаните от лекаря си лекарства.

На 15, 16 и 17 май Луната е в знака Водолей. През тези дни се забраняват операции на апендикса, вените, роговицата на очите и слуховия нерв на ушите, на костите и ставите на глезените. Дните са подходящи за лечебно-профилактични процедури, свързани с костите и ставите, с вените и нервната система.

На 17 май Слънцето е в съвпад с една от най-негативните неподвижни звезди – Алгол от съзвездието Персей. Този аспект може да предизвика умопомрачения, масови убийства и самоубийства. Луната от своя страна е без курс между 13:40 и 17:15 часа и успоредно с това прави съвпад с Юпитер и Нептун, а трите планети заедно са в квадратура към съвпада на Слънцето с Алгол. Всички тези аспекти ще предизвикат емоционален дисбаланс, като най-уязвими са родените през третите декади на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Денят е изключително напрегнат и най-точното влияние може да се предвиди само според рождения хороскоп на всеки човек.
В мунданен план е възможно завишаването на вирусните заболявания и разпространение на инфекции на големи групи хора, трудни за диагностициране. Не са изключени безредици на етническа основа в някои държави, влакови и авиокатастрофи, газови експлозии или природни бедствия.

Желая на всички много здраве и лични успехи, а най-вече на празнуващите имен ден на 11 май Кирил, Методи и производните на тях имена!

Маргарита Паскалева

Добави в Svejo

Няма коментари:

Публикуване на коментар