неделя, 1 април 2012 г.

Изневярата е полезна, но когато е с мярка

Изневярата е полезна, но когато е с мярка, сочат данни от проучване, цитирано от руските медии.



Според публикациите, чешки учени са установили, че да имаш една любовница е здравословно, но ако са повече може и да те убият.

Сексолозите са анкетирали над 2000 пациенти с диагноза инфаркт на миокарда. Над половината от тях са признали, че редом със съпружеските задължения, са водели и доста активен извънбрачен живот. Те са имали няколко любовници едновременно.

"Може да звучи смешно, но мъжете трябва да осъзнаят, че сексуалните им подвизи се отразяват сериозно и на здравето. Ако кръшкат само с една жена, тогава резултатите са дори позитивни - действа добре на сърдечните мускули. Когато обаче извънбрачните авантюри са многобройни, то сексът се превръща в нещо като спорт, сърцето се натоварва много и в един момент просто не издържа. Жизнените му функции свършват по-бързо", коментират учените.

Друг въпрос е и стресът, на който мъжете се подлагат. Да укриеш една любовница е лесно, но да криеш от жена си няколко е вече коренно различна ситуация.

Учените са установили още, че когато мъжът има една извънбрачна връзка, това гарантира увеличаване на годините му на живот.

Източник: Rozali

Добави в Svejo